Warzywa, owoce i zboża są zwykle ubogie
tłuszczu oraz nie mają cholesterolu. Większość z nich to bogate źródła
błonnika, węglowodanów złożonych i witamin.
Poniżej znajduje się kilka wskazówek dotyczących dokonywania zdrowych wyborów żywieniowych:
– Kokos jest drogi w tłuszcze nasycone, a oliwki
są obfite w jednonienasycone tłuszcze i kalorie. ty
Powinien używać tych przedmiotów oszczędnie, żeby ich uniknąć
za dużo kalorii z tłuszczu.
– Gdy gotowane są ziarna warzyw, tłuszcze nasycone
lub cholesterol jest często dodawany. Na przykład jajko
żółtka można dodawać do chleba albo nawet makaronu.
– Warzywa przetworzone, konserwowane lub konserwowane mogą
zawierają również dodatek sodu. Lepiej wybrać warzywa świeże lub mrożone.
– Orzechy i nasiona mają przeważnie wysoką zawartość kalorii i
tłuszcz, chociaż większość tłuszczu jest wielonienasycona
lub jednonienasycone. Istnieje kilka odmian,
na przykład orzechy makadamie, które też są bogate
tłuszcz nasycony.
Pokarmy bogate w rozpuszczalny błonnik są świetne
też wybór. Przykłady obejmują otręby owsiane,
płatki owsiane, fasola, groszek, otręby ryżowe, jęczmień a
nawet miazga jabłkowa.
Zawsze, kiedy szukasz zdrowych wyborów żywieniowych,
zawsze dbaj o przeczytaniu etykiety żywieniowej
lub informacje o jedzeniu. Możesz wtedy
określić, co zawiera żywność i gdy jest młoda
to rzeczywiście jest dla twojego ciała.
Mądrze dokonuj trafnych wyborów żywieniowych.
https://konopne-olejki.pl/zadbaj-o-zdrowy-sen-czyli-cbd-a-leczenie-bezsennosci/
W odpowiedzi na “Dokonywanie właściwych decyzji dietetycznych”
Catering dietetyczny w Częstochowie: https://goodboxfit.pl/